Podczas procesu suszenia istotne jest utrzymanie właściwej temperatury. Pod wpływem zbyt wysokiej temperatury żywność może ulec utwardzeniu, co oznacza, że będzie sucha z wierzchu, ale w środku nadal wilgotna. Zbyt niska temperatura wydłuża czas suszenia i zwiększa zużycie energii elektrycznej. Mięso i ryby należy zawsze suszyć na najwyższym ustawieniu temperatury. Suszarka Excalibur ECB52B ma regulowany termostat obejmujący zakres od 35°C do 74°C, co pozwala suszyć szeroką gamę produktów w optymalnej temperaturze.
Suszarka Excalibur EBC52B
Suszarka piętrowa o powierzchni 0,47 m² (czarna, 5 tac) z 4 kubkami do jogurtu i 2 wkładami do suszenia.
Opis produktu
Suszarka Excalibur ECB52B
Suszarka Excalibur ECB52B to najprostsza suszarka i jedyny piętrowy model marki Excalibur. Prosta obsługa i doskonałe wzornictwo cechują wszystkie suszarki Excalibur, a model ECB52 odznacza się charakterystycznym stylem Excalibur, tyle że wersji piętrowej. System przepływu powietrza góra-dół równomiernie rozprowadza powietrze, zaś kwadratowy kształt urządzenia ułatwia przechowywanie i sprawia, że nie zajmuje ono dużo miejsca.
Regulowany termostat
Własny jogurt
W suszarce Excalibur ECB52B można łatwo przygotować własny jogurt. W komplecie z urządzeniem dostępne są 4 pojemniki na jogurt, które idealnie mieszczą się w suszarce. Należy dodać 1 szklankę mleka w proszku do 1,89 litra mleka o niskiej zawartości tłuszczu. Podgrzać przez 2 sekundy w wysokiej temperaturze. Zdjąć z ognia i ostudzić do 46ºC. Do ostudzonego mleka dodać 2 łyżki stołowe niepasteryzowanego jogurtu naturalnego. Wlać do pojemników i przykryć. Inkubować w suszarce w temperaturze 46ºC przez 5 godzin. Po wyjęciu z suszarki włożyć do lodówki. Przez podaniem dodać dodatki smakowe lub świeże owoce (według uznania).
Parametry
- Producent
- Excalibur
- Kolor
- Czarny
produktów?
Dyskusja
produktów?